Stichting Nationale Herdenking Weesp
 • Banner afbeelding NSHW


   

   Dodenherdenking 4 mei

  Ook dit jaar zal het programma van de Dodenherdenking zijn aangepast vanwege de coronamaatregelen.

  Het programma van dinsdag 4 mei 2021 is als volgt:
  Het Nationale Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om op dinsdag 4 mei de vlag halfstok te hangen. Dit kan van zonsopgang tot zonsondergang.

  Om 13.00 uur zullen burgemeester B.J. van Bochove, de heer P. Claesen namens de Veteranen Weesp en mevrouw L. Bogerd, bestuurslid van de SNHW, bloemen leggen bij het Monument aan de Ossenmarkt. 

  Inwoners van Weesp worden van harte uitgenodigd om tussen 14.00 uur en 18.00 uur bij het Monument te herdenken en desgewenst bloemen te leggen bij het Monument.

  Om 18.45 zal burgemeester B.J. van Bochove (digitaal) de 4 mei toespraak houden. Deze toespraak is te volgen via: www.weesp.nl/herdenken2021.

  Om 19.58 zal op diverse plekken in Weesp de Taptoe worden geblazen. Wanneer u dit hoort bent u van harte uitgenodigd om te komen luisteren, maar houd 1.5 meter afstand. Daarna volgt de gebruikelijk twee minuten stilte.

  In samenwerking met de SNHW heeft Hans Quatfass van RQB films een film gemaakt over het Joodse zangduo Johnny en Jones dat op een bijzondere manier te maken kreeg met Weesp. Meer informatie over de film kunt u vinden in het nieuws bericht op deze site. Deze film kunt u zien via https://tinyurl.com/nnj4a894