Stichting Nationale Herdenking Weesp
 • Banner afbeelding NSHW


  Programma

  De Stichting Nationale Herdenkingen Weesp tracht met behulp van diverse voorstellingen en muziek stil te staan bij wat vrijheid voor ons betekent, heel dichtbij en veraf. 

  Programma 4 mei 2017

  ​18.00 OZO? JOZO! Door De City Speelt
  Plaats: Theater de City of Wesopa, Herengracht 23 te WeesP
  Een grootse voorstelling over klein verzet. Jongeren vragen ouderen of, en zo ja hoe, zij tijdens WOII in verzet kwamen. Ouderen vragen jongeren waartegen zij dat nu doen. Samen vragen ze zich af hoe ze om kunnen gaan met de actuele politieke situatie in Nederland, en hoe groot of klein hun mogelijke verzet eigenlijk is. 
  Reserveren: mail info@wesopa.nl (www.wesopa.nl voor meer info)
  Na afloop kunt u aansluiten bij de Stille Tocht.

  19.00 Verzamelen voor de Stille Tocht
  De tocht begint bij de Weesper Synagoge en gaat naar het monument aan de Ossenmarkt, begeleid door trommelaars van de Adelaar.
  19.15 Vertrek Stille Tocht
  19.25 ♫ Start Programma Ossenmarkt, Het Weesper Gemengd Koor zingt Amazing Grace
  19.27 Muziek verzorgd door de Adelaar
  19.33 Gedicht ‘Tot de doden’- Ed Hoornik, voorgedragen door Corry Alberts
  19.36 ♫ Het Weesper Gemengd Koor zingt Abide with me & Ave verum corpus
  19.41 Muziek verzorgd door de Adelaar
  19.50 Toespraak door burgemeester B.J. van Bochove
  19.59 Taptoe geblazen door Guido Former
  20.00 Twee minuten stilte
  20.02 ♫ Gezamenlijk zingen van het Wilhelmus onder begeleiding van de Adelaar met daarna kranslegging door College van B&W, bestuur SNHW (comité 4 & 5 mei) en de Weesper Veteranen, waarna aansluitend defilé van aanwezigen langs het monument.

  20.25 Het programma wordt voortgezet in de Laurenskerk (Grote Kerk) en u bent van harte welkom om eerst een kopje koffie/thee te nuttigen.
  20.45 Lichtpuntjes...Het Weesper 4 mei Herdenkingsconcert
  Musici uit Weesp slaan de handen ineen voor een gevarieerd concert waarin rouw, verzet en hoop samengaan. Met composities die in het aangezicht van de dood zijn geschreven in concentratiekampen, liedjes die in de Tweede Wereldoorlog miljoenen op de been hielden, liedjes die dat nu nog steeds doen, delen uit Mozarts ontroerende Requiem, en…twee wereldpremières van Weesper componisten.  

  Het programma is samengesteld door Martijn Voorvelt in samenwerking met de musici en wordt gepresenteerd door Alexander Bauwens.
  Lees meer over het concert