Stichting Nationale Herdenking Weesp
 • Banner afbeelding NSHW


  Nieuws

  Nieuws van en over de Stichting Nationale Herdenking Weesp. Blijf ook op de hoogte en volg onze Facebook pagina

  Nationale Holocaust Herdenking
  Amsterdam 28 januari 2018

  Op 1 november 2005 riep Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, uit tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Wereldwijd worden de slachtoffers herdacht van de Holocaust en van andere genocides. Auschwitz is uitgegroeid tot universeel symbool voor de massavernietiging van onschuldige burgers. Rondom deze dag worden in Nederland door vele organisaties activiteiten georganiseerd. Bekijk het volledige programma op de website van Holocaust Memorial Day.
  De activiteiten worden afgesloten met de Nationale Holocaust Herdenking welke plaats vindt in Amsterdam op de laatste zondag in januari.

  Herdenking 2018

  Op zondag 28 januari 2018 organiseert het Nederlands Auschwitz Comité de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark in Amsterdam.

  U bent van harte welkom in de hal van het Stadhuis van Amsterdam vanaf 10.00 uur. Om 11.00 uur vertrekt van daar een Stille Tocht naar het Wertheimpark. De Herdenking begint om 11.30 uur en zal rond 12.15 eindigen. Na de herdenking kunnen particulieren en organisaties kransen en bloemen bij het monument leggen. De Stille Tocht en de Herdenking worden live door de NOS uitgezonden.

  Het programma samengevat:

  10.00 uur Verzamelen voor de Stille Tocht in de hal van het Stadhuis te Amsterdam, hoofdingang aan de Amstelzijde.
  11.00 uur Start Stille Tocht naar Wertheimpark.
  11.30 uur Herdenking bij het Spiegelmonument "Nooit meer Auschwitz".
  Sprekers: Jacques Grishaver (voorzitter Nederlands Auschwitz Comité), Mark Rutte (minister-president), Jozias van Aartsen (waarnemend burgemeester van Amsterdam), Jessica Durlacher (schrijfster), Jair van der Reis (deelnemer NAC Polenreis 2017), Rabbijn Menno ten Brink (Kaddisj- en Jizkorgebeden).
  Muziek: Carmel Quintet o.l.v. Doron Peper, Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando.